Supply chain

De route van de avocado

Met plantages over de hele wereld, ondergaan onze avocado's een lange reis voordat ze uiteindelijk bij jou terechtkomen. We nemen je graag mee in alle verschillende fases die onze avocado's doorlopen. Van het moment dat ze worden geteeld tot aan transport naar onze klanten.

Herkomst

Onze avocado's worden geteeld in onder andere Zuid-Afrika, Peru, Chili en Colombia, maar wij importeren ook uit landen als Spanje, Mexico, Kenia, Tanzania en Marokko. De avocado's zijn gemiddeld 3 weken onderweg tot ze in de Rotterdamse haven aankomen. Gedurende de gehele reis worden ze gekoeld op een temperatuur van circa 5 graden Celsius. Zo wordt de levenscyclus verlengd en wordt het rijpingsproces tegengegaan.

Herkomst
1
Smaak

Smaak

Het belangrijkste van een lekkere avocado is het oliegehalte. Hoe hoger het oliegehalte, hoe lekkerder de avocado. Voordat onze avocado's worden verscheept, worden ze uitvoerig getest bij boeren en plantages. Wanneer de avocado's het juiste oliegehalte hebben bereikt worden ze verscheept.

2

Kwaliteitscontrole

Bij aankomst in de haven worden de avocado's naar onze loods getransporteerd. De avocado's worden individueel gecheckt door onze eigen kwaliteitscontroleurs. Zij bekijken elke pallet zorgvuldig. Ze maken foto's die vervolgens worden verzameld in een rapport. Zo gaan alleen de allerbeste avocado's richting de rijping.

Kwaliteitscontrole
3
Rijpen en Koelen

Rijpen en Koelen

De avocado's worden gerijpt op basis van de wensen van onze klanten. Bij aankomst op de rijperij worden de avocado's nogmaals gecontroleerd op interne en externe gebreken. De resultaten van deze controle bepalen in welke cel ze rijpen. We passen de temperatuur, luchtvochtigheid en wind aan om het klimaat van het land van herkomst na te bootsen. Het duurt 2 tot 5 dagen voordat de avocado's rijp zijn, waarna ze in een andere cel worden afgekoeld tot 4 graden Celsius. Daarna worden ze met de hand gesorteerd, opnieuw gecontroleerd en verpakt. We keuren de avocado's opnieuw op interne gebreken, waarna ze klaar zijn voor de markt.

4

Sorteren en transport

Op basis van de wensen van de klant, sorteren we de avocado's met de hand op de gewenste druk en kleur. In dit stadium voeren we nóg een keer kwaliteitscontroles uit. Zo weten we precies of de avocado's aan al de specifieke wensen van onze klant voldoen. Na het sorteren, gaan de avocado's terug naar de koelcel. Vanuit onze loodsen in de Lier, Amsterdam en IJsselmuiden worden de avocado's getransporteerd of opgehaald door onze klanten.

Sorteren en transport
5

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?